Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις καρέκλες σκηνοθέτη

directors chairsΤην άνοιξη αλλά κυρίως το καλοκαίρι θέλουμε να περνάμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο έξω από το σπίτι μας και κοντά στον ήλιο και τη φύση. Ως εκ τούτου, τόσο οι κήποι και οι βεράντες των σπιτιών όσο και οι επιχειρήσεις που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους υπαίθρια – beach bars, παραθαλάσσιες καφετέριες κλπ – έχουν τη τιμητική τους.

Το θέμα όμως είναι ότι πλέον δεν αρκεί απλά να βάλει κανείς πλαστικά τραπεζοκαθίσματα στον χώρο του – είτε πρόκειται για σπίτι είτε για επιχείρηση – καθώς η άνεση αλλά και η αισθητική αρτιότητα πλέον παίζουν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.

Πλέον τα έπιπλα εξωτερικών χώρων δεν πρέπει να είναι απλά και μόνο χρηστικά. Θα πρέπει να έχουν και όμορφο design αλλά και να είναι και πολύ άνετα, ειδικά αν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από κάποιον επιχειρηματία ή από κάποιον που θέλει να καλεί συχνά κόσμο στο χώρο του.

Ως εκ τούτου, όλο και περισσότεροι ψάχνουν για έπιπλα που να συνδυάζουν την άνεση και την πρακτικότητα με το όμορφο κι εντυπωσιακό design έτσι ώστε να κάνουν τον όποιο εξωτερικό χώρο πιο μοντέρνο κι ελκυστικό. Οι καρέκλες σκηνοθέτη είναι μία επιλογή που συνδυάζει άριστα όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Ας μάθουμε λοιπόν τα πάντα γι’ αυτές!

Γιατί τις λένε έτσι;

Οι καρέκλες αυτού του τύπου λέγονται έτσι γιατί χρησιμοποιούνταν κατά κόρον από τους σκηνοθέτες της χρυσής εποχής του Hollywood. Ο λόγος που συνέβαινε αυτό είναι απλά το γεγονός ότι όχι μόνο προσφέρουν μεγάλη άνεση, αφού έχουν πάντα και μπράτσα, αλλά είναι και πολύ «φορητές». Χάρη στο έξυπνο σχέδιο τους μπορούν να διπλωθούν και να αποθηκευτούν εύκολα ή να μεταφερθούν σε οποιοδήποτε μέρος. Οι σκηνοθέτες λοιπόν τις προτιμούσαν γιατί μπορούσαν να τις κουβαλήσουν εύκολα οπουδήποτε στο πλατό.

Από τι κατασκευάζονται οι καρέκλες σκηνοθέτη;

skinothetikes kareklesΜία καρέκλα σκηνοθέτη μπορούμε να πούμε ότι έχει δύο μέρη: το σκελετό και το πανί. Ο σκελετός κατασκευάζεται από ξύλο ή αλουμίνιο. Κάθε ένα από τα δύο αυτά υλικά έχει τα δικά του γνωρίσματα: το αλουμίνιο είναι πολύ ελαφρύ, ανθεκτικό και οικονομικό αλλά δεν είναι πολύ «χλιδάτο» ενώ το ξύλο είναι πολύ εντυπωσιακό οπτικά και πολύ ανθεκτικό, αλλά κοστίζει πολύ ακριβότερα από το αλουμίνιο, συνήθως. Επιπλέον, οι καρέκλες αλουμινίου είναι και λιγότερο ογκώδεις, οπότε μπορούν να αποθηκευτούν και να μεταφερθούν πιο εύκολα.

Όσον αφορά το πανί, αυτό συνήθως είναι κατασκευασμένο από ειδικό καραβόπανο, αλλά μπορείτε να βρείτε και μοντέλα με συνθετικό, διάτρητο πανί. Κάθε επιχείρηση που πουλάει καρέκλες αυτού του τύπου διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από χρώματα και σχέδια για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα. Αξίζει να σημειωθεί πως αν έχετε επιχείρηση, είναι συνήθως δυνατό να τυπώσετε το λογότυπο ή τα χρώματα της εταιρείας σας στο εν λόγω πανί.

Που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτές οι καρέκλες;

Η σύντομη απάντηση θα ήταν σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, αλλά ας γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι. Οι ξύλινες καρέκλες σκηνοθέτη είναι ιδανικές για τον κήπο και τη βεράντα αλλά και για επαγγελματική χρήση αφού είναι ανθεκτικές και glamorous. Οι καρέκλες αλουμινίου είναι μεν λιγότερο εντυπωσιακές, αλλά πάλι μπορούν να σταθούν αξιοπρεπώς τόσο σε σπίτια όσο και σε επαγγελματικούς χώρους. Αυτό που τις ξεχωρίζει πραγματικά όμως, είναι το μικρό τους βάρος και το γεγονός ότι διπλώνουν πολύ κι εύκολα.

Αυτό σημαίνει είτε είναι ιδανικές για να τις φορτώνετε στο πορτ μπαγάζ σας και να κάνετε εξορμήσεις στις αγαπημένες σας παραλίες.

Πως μπορώ να αποθηκεύσω τις καρέκλες σκηνοθέτη όταν δεν τις χρειάζομαι;

Δεδομένου ότι οι καρέκλες είναι σχεδιασμένες για να διπλώνουν – ανεξαρτήτως του υλικού του σκελετού τους – η αποθήκευση τους γενικά είναι εύκολη και απλή υπόθεση. Απλά τις διπλώνετε και τις τοποθετείτε τη μία πάνω στην άλλη ή την μία δίπλα από την άλλη σε μία αποθήκη ή ακόμη και σε κάποιο υπαίθριο χώρο, αρκεί να προσφέρει κάποια προστασία από τη βροχή.